Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahıla dayalı beslenmenin zararlı olduğuna dair bazı görüşler bulunmaktadır. Kardiyolog Dr. William Davis, "Buğday Göbeği" adlı kitabında, tahıl tüketiminin bazı hastalıklara yol açabileceğini savunmaktadır 2. Bu hastalıklardan bazıları:
- Serebellar ataksiya ve periferal nöropati 2. Bu durumlar, tahıllardaki gliyadine karşı gelişen antikorlar nedeniyle ortaya çıkabilir 2.
- Demir eksikliği anemisi 2. Tahıllardaki fitatlar, demir emilimini azaltabilir 2.
- Jinekomasti 2. Erkeklerde göğüs büyümesine neden olabilir 2.
- B12 vitamini eksikliği 2. Tahıllar, B12 vitamini emilimini engelleyen bir etki yapabilir 2.
- Haşimato tiroidit, romatoid artrit, tip 1 ve 2 diyabet, egzama, sedef gibi hastalıklar 2.
Ancak, bu görüşlerin bilimsel çalışmalarla tam olarak desteklenmediği de dikkate alınmalıdır.
Tam tahıllar, rafine tahıllara göre daha fazla lif, vitamin ve mineral içerir ve sağlıklı bir diyetin parçası olarak kalp sağlığını destekleyebilir, kolesterolü düşürebilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir 13. Bu nedenle, tahıl tüketimiyle ilgili kararlar almadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: