Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 temel besin grubu ve dengeli beslenme şu şekilde tanımlanır:
- Süt ve süt ürünleri grubu: Süt, yoğurt, kefir, ayran ve peynir gibi besinleri içerir 12. Yetişkinlerin günde 3 porsiyon, çocukların ise 2-4 porsiyon tüketmesi önerilir 1.
- Et, tavuk, balık, kuru baklagiller ve yağlı tohumlar grubu: Kırmızı et, tavuk, balık, hindi, nohut, mercimek, fıstık, ceviz, fındık gibi besinleri kapsar 13. Günde 2-3 porsiyon tüketilmelidir 1.
- Ekmek ve tahıl grubu: Ekmek, bulgur, pirinç, yulaf, makarna gibi besinleri içerir 13. Günde 3-7 porsiyon tüketilmesi önerilir 1.
- Sebze grubu: Ispanak, karnabahar, patlıcan, fasulye gibi sebzeleri kapsar 13. Günde en az 2,5-4 porsiyon tüketilmelidir 1.
- Meyve grubu: Elma, armut, portakal, çilek, muz gibi meyveleri içerir 13. Her gün 2-3 porsiyon mevsim meyvesi tüketmeye özen gösterilmelidir 1.
Dengeli beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini düzenli ve doğru oranlarda almayı ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmeyi hedefler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: