Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt tozu kullanılarak üretilen peynirlerde, doğal peynirlerin sahip olduğu protein, kalsiyum ve diğer besin ögelerinin azalabileceği belirtilmektedir 2. Ayrıca, süt tozunun yüksek sıcaklıkta işlem görmesi sırasında bazı faydalı enzimlerin ve vitaminlerin kaybolduğu ve bu durumun peynirin besin değerini olumsuz etkilediği bulunmaktadır 2.
Prof. Dr. Canan Karatay da süt tozu kullanılarak üretilen peynirlerden uzak durulması gerektiğini belirtmiştir 5.
Tüketicilerin, peynir alırken yalnızca fiyata bakmamaları, kaliteli peynirin her zaman biraz daha pahalı olacağını göz önünde bulundurmaları ve güvendikleri esnaflardan ve kaliteli yerlerden alışveriş yapmaları önerilmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: