Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su ile yulaf lapası sağlıklıdır, çünkü yulaf lapası, yulafın su ile pişirilmesi ve genellikle meyve, bal veya tarçın gibi sağlıklı tatlandırıcılarla karıştırılması sonucu elde edilir 145.
Yulaf, lif, mineral, vitamin ve antioksidan açısından zengin bir besindir ve tokluk hissi vererek kilo vermeye, kan şekerini dengelemeye ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur 145.
Ancak, yüksek miktarda yulaf tüketimi sindirim sorunlarına yol açabilir ve paketli yulaf ezmelerinde ek şeker bulunabilir, bu nedenle besin etiketlerini kontrol etmek önemlidir 5. Ayrıca, glutensiz olarak belirtilmediği sürece yulaf ezmesi gluten içerebilir, bu nedenle çölyak hastalığı veya gluten intoleransı olan kişilerin dikkatli olması gerekir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: