Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağ sıkma zeytinyağının sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Soğuk sıkım yöntemi 345. Zeytinlerin 27°C’nin altında işlenmesiyle elde edilir, bu sayede ısıya hassas vitaminler ve antioksidanlar korunur 345.
- Düşük asit oranı 4. Düşük asit oranı, yüksek kalite ve tazelik göstergesidir 4.
- Yüksek polifenol içeriği 45. Antioksidan özellik sağlar ve hücreleri korur 45.
- Doğal yapı 4. Isıl işlem görmeyen ve katkı maddesi içermeyen yağlar, besin değerlerini maksimum seviyede muhafaza eder 4.
En sağlıklı zeytinyağı seçimi için hem "soğuk sıkım" hem de "natürel sızma" ibarelerini birlikte görmek idealdir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: