Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mürdüm eriğinin neyi temsil ettiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, mürdüm eriğinin bazı özellikleri şunlardır:
- Yetiştiği bölgeler 15. Türkiye’de özellikle Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilir 15.
- Mevsimi 12. Yaz sonu ve sonbahar başında, yani Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilir 12.
- Besin değeri 15. C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengindir 15.
- Faydaları 15. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi destekler, kalp sağlığını korur 15.
- Kullanım alanları 15. Taze, kuru ya da işlenmiş olarak birçok farklı şekilde tüketilebilir 15. Ayrıca reçel, komposto ve marmelat gibi tariflerde de kullanılır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: