Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır patlatma, aşırı ve yanlış tüketildiğinde bazı sağlık sorunlarına yol açabilir 23. İşte mısır patlatmanın zararlı olabileceği durumlar:
- Yüksek tuz içeriği: Hazır patlamış mısır genellikle yüksek miktarda tuz veya sodyum içerir, bu da yüksek tansiyona neden olabilir 13.
- Yağ ve tereyağı kullanımı: Patlamış mısıra eklenen tereyağı, şeker ve diğer yağlar, kaloriyi artırarak kilo alımına katkıda bulunabilir 13.
- Katkı maddeleri: Ticari olarak üretilen patlamış mısırlarda bulunan trans yağlar ve doymuş yağlar, kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir 2.
- Mikrodalga popcorn riski: Mikrodalga fırınlarda patlatılan mısır, plastiğin sebep olduğu bazı zararlı maddelerin açığa çıkmasına sebep olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: