Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün patlamış mısır yemek, hem olumlu hem de olumsuz etkilere yol açabilir.
Olumlu etkiler:
- Sindirim sistemine destek: Lif açısından zengin olması nedeniyle kabızlığı önleyebilir 12.
- Kalp sağlığı: İçerdiği antioksidanlar ve lifler sayesinde kötü kolesterolle savaşıp kalp sağlığını koruyabilir 15.
- Ruh hali: Karbonhidrat açısından zengin olması, serotonin seviyelerini dengede tutarak daha iyi hissetmeyi sağlayabilir 2.
- Kemik sağlığı: Manganez içeriği ile kemik yoğunluğunu destekleyebilir 3.
Olumsuz etkiler:
- Kilo alımı: Ticari patlamış mısırlarda bulunan şeker ve tuz, kalori alımını artırarak kilo artışına neden olabilir 15.
- Yüksek sodyum: Tuzlu patlamış mısır tüketimi, yüksek sodyum alımına yol açarak yüksek tansiyon ve böbrek hastalığı gibi sorunlara yol açabilir 15.
- Kimyasal maddeler: Mikrodalga patlamış mısırda bulunan PFOA ve diasetil gibi kimyasallar, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir 135.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: