Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mide ve bağırsakların çalışma şekli şu şekilde özetlenebilir:
- Ağızda başlayan sindirim 12. Besinlerin çiğnenmesi ile başlayan sindirim işlemi, tükürük ve enzimler yardımıyla yiyeceklerin yumuşatılması şeklinde devam eder 12.
- Yemek borusuna geçiş 12. Yemek borusu yardımıyla mideye ulaşan besinler, midenin asidik ortamı sayesinde daha küçük parçalara ayrılır ve sıvılaştırılır 12.
- İnce bağırsakta emilim 124. İnce bağırsağa ulaşan sıvılaşmış besinlerde bulunan yararlı moleküllerin, safra, karaciğer ve pankreas tarafından salınan enzimler ile birlikte emilimi gerçekleştirilir 12.
- Kalın bağırsakta son işlemler 124. Vücuttan atılması gereken zararlı moleküller katılaşır ve beynin gerekli uyarılar vermesi ile birlikte dışkılama gerçekleşir 12.
- Atıkların dışarı atılması 24. Kalın bağırsak, sindirim sürecinin son noktasıdır ve burada atıklar dışkıya dönüştürülür ve anüsten dışarı atılır 24.
Mide ve bağırsakların çalışma şekli, çeşitli sağlık durumlarına bağlı olarak değişebilir. Sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşayan kişilerin bir uzmana danışması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: