Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midede gerçekleşen sindirim türleri şunlardır:
- Besinlerin depolanması 13. Mide, yenilen yiyeceklerin bir süre depolandığı ve sindirimin hazırlandığı bir bölgedir 13.
- Besinlerin parçalanması 13. Mide, kasılma hareketleriyle yiyecekleri mekanik olarak parçalar ve asidik ortamda kimyasal sindirimi başlatır 13.
- Gastrik sıvı üretimi 1. Midenin iç yüzeyi, sindirimi hızlandıran çeşitli enzimler ve asit içeren gastrik sıvı üretir 1.
- Vitamin ve mineral emiliminin desteklenmesi 1. Mide, vücut için önemli olan bazı vitamin ve minerallerin emilimine yardımcı olur 1.
- Hormon üretimi 1. Mide, sindirimi düzenleyen gastrin gibi hormonlar salgılar 1.
Yiyecekler midede 1-3 saat kaldıktan sonra ince bağırsaklara geçer 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: