Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurularak kurutulmuş meyveler genellikle sağlıklı olarak kabul edilir 15. Bu tür meyveler, besin değerlerini, tatlarını ve görünümlerini koruyarak geleneksel kurutma yöntemlerine göre daha üstün bir seçenek sunar 34.
Sağlık yararları arasında:
- Vitamin ve minerallerin korunması 34;
- Antioksidanların (örneğin, antosiyaninler, flavonoidler) iyi bir şekilde korunması 4;
- Uzun raf ömrü (paketi açılmadığında 20-25 yıla kadar dayanabilir) 13.
Ancak, bazı dondurularak kurutulmuş ürünlerde koruyucu maddeler, sodyum veya yapay tatlar gibi ek bileşenler bulunabilir 5. Bu nedenle, etiketleri okumak ve doğal içeriklere sahip ürünleri tercih etmek önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: