Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyun ve keçi sütü, bazı açılardan daha sağlıklı kabul edilir:
- Sindirimi daha kolaydır: Keçi ve koyun sütündeki yağ kürecikleri daha küçüktür, bu da sindirimi kolaylaştırır 12.
- Laktoz içeriği daha düşüktür: Özellikle laktoz intoleransı olan kişiler için keçi sütü daha uygundur 13.
- Daha az inflamatuar ve alerjiktir: Keçi ve koyun sütü, insan anne sütüne daha yakın olan A2 tipi kazein proteini içerir, bu da alerjileri ve iltihaplanmayı tetikleme olasılığını azaltır 13.
- Daha besin açısından zengindir: Bu sütler, kalsiyum, çinko, selenyum, B12 vitamini, folat ve magnezyum gibi mineraller açısından daha yüksektir 13.
Ancak, yüksek yağ içeriği nedeniyle kalp hastaları ve kolesterolü yüksek olanların koyun ve manda sütünü dikkatli tüketmeleri önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: