Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keçi sütünün daha faydalı olmasının bazı nedenleri:
- Sindirim kolaylığı: Keçi sütü, daha az laktoz ve daha küçük yağ damlacıkları içerdiği için inek sütüne göre daha kolay sindirilir 124. Bu nedenle, laktoz intoleransı olan kişiler için daha uygundur 14.
- Düşük alerjik risk: Keçi sütü, inek sütüne göre daha az alerjik reaksiyona neden olur 125.
- Vitamin ve mineral zenginliği: A, B, C vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir 135.
- Kalp sağlığına etkisi: Kolesterolü düzenleyici etkisi vardır ve kalp sağlığını koruyucu yağ asitleri içerir 14.
- Cilt sağlığına etkisi: Cildi nemlendirir, yaşlanma belirtilerini önler ve ciltteki iltihapları azaltır 134.
Keçi sütü tüketmeden önce, özellikle sağlık sorunları varsa, bir uzmana danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: