Kemoterapi sırasında bazı yiyeceklerin tüketimi riskli olabilir. Bu yiyecekler şunlardır: 1. Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünler: Kırmızı et, tavuk, balık, çiğ yumurta ve bunlardan yapılan soslar (mayonez, Sezar sosu). 2. Pastörize edilmemiş süt ve ürünleri: Pastörize edilmemiş peynir, kabuklu ve küflü peynirler. 3. Yıkanmamış sebze ve meyveler: Bakteri üretebilecek çiğ filizler gibi. 4. Şarküteri ürünleri ve hazır sandviçler. 5. Alkol ve greyfurt. Ayrıca, baharatlı, yağlı, tuzlu veya şekerli yiyecekler de kemoterapi sürecinde kaçınılması gerekenler arasındadır. Beslenme konusunda kesin öneriler için bir diyetisyene danışılması önemlidir.