Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Histamin, aşağıdaki durumlarda artabilir:
- Histamin içeren besinlerin tüketimi: Mayalı besinler, işlenmiş et ürünleri, mantar, domates, ıspanak, ananas, çilek ve avokado gibi besinler yüksek miktarda histamin içerir 12.
- Bağırsak florasının bozulması: Bağırsaklarda kontrolsüz bakteri üremesi, histamin üretimini artırır 1.
- Mast hücrelerinin aşırı uyarılması: Güneş ışığına aşırı maruz kalma, bağışıklık hücrelerinin düzensiz uyarılması ve otoimmün hastalıklar gibi durumlar mast hücrelerinin histamin salınımını artırır 1.
- DAO enziminin yetersizliği: Diamin oksidaz (DAO) enziminin eksikliği, histaminin parçalanmasını engelleyerek vücutta birikmesine neden olur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: