Polifenoller ve flavonoidler, bitkilerde doğal olarak bulunan faydalı bileşiklerdir. Polifenoller, antioksidan özellik gösteren, pembe, kırmızı, mor, sarı ve turuncu gibi farklı renklere sahip maddelerdir. Dört ana gruba ayrılırlar: 1. Flavonoidler: Tüm polifenollerin yaklaşık %60'ını oluştururlar. 2. Fenolik asitler: Tüm polifenollerin yaklaşık %30'unu oluştururlar. 3. Polifenolik amidler: Bu kategoriye, biberlerde bulunan kapsaisinoidler ve yulafta bulunan avenantramidler dahildir. 4. Diğer polifenoller: Bu grupta; üzüm ve meyvelerde bulunan stilbenler, kırmızı şarapta bulunan resveratrol yer alır. Flavonoidler ise bitkilerin sarı, turuncu ve kırmızı renklere sahip olmasını sağlayan temel maddelerdir.