Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluteni bırakınca vücutta çeşitli değişiklikler meydana gelebilir:
- Kas gelişimi olumsuz etkilenebilir 1. Glutensiz beslenme, yetersiz protein alımına yol açarak kas kayıplarına neden olabilir 1.
- Kabızlık görülebilir 13. Tam tahıllı gıdaların lif oranı daha yüksekken, glutensiz tahılların lif oranı daha düşüktür; bu da sindirim sorunlarına yol açabilir 13.
- Bağışıklık sistemi zayıflayabilir 1. B vitaminleri genellikle tam tahıllı besinlerde bulunur, glutensiz diyet B vitamini eksikliğine sebep olabilir 1.
- Kalp hastalıkları riski artabilir 1. İngiliz Tıp Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmaya göre, glutensiz beslenme kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir 1.
- Kan şekeri dengesi bozulabilir 1. Glutensiz besinlerde lif oranı düşük olup, genellikle daha fazla ilave şeker bulunur; bu da kan şekerini olumsuz etkileyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: