Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et yiyen bakteri (nekrotizan fasiit) genellikle şu yollarla bulaşır:
- Açık yaralar ve ciltteki kesikler: Bakteriler, yara ve kesiklerden vücuda girebilir 15.
- Deniz suyu teması: Enfekte deniz suyuyla açık yaranın teması veya denizde yüzme sırasında suyun yutulması enfeksiyona neden olabilir 234.
- Çiğ veya az pişmiş deniz ürünleri: Özellikle midye, istiridye ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinin tüketimi riski artırır 234.
Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler, karaciğer hastalığı, kanser, diyabet, HIV taşıyıcılığı gibi durumları olan bireyler daha büyük risk altındadır 23.
Et yiyen bakteri belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: