Tüketilmesi önerilen bazı donuk ürünler: Unlu mamuller: Pizza, milföy hamuru, kruvasan, mantı, bazı börek çeşitleri. Sebze ve meyveler: Biber, fasulye, soğan, kabak, patlıcan, enginar, domates, brokoli, pırasa, ıspanak, havuç, mantar, bezelye, bamya, brüksel lahanası; çilek, vişne, dağ çileği, üzüm, erik, incir, ahududu. Su ürünleri: Karides, balık kroket, kalamar, mezgit fleto. Kırmızı et ve kanatlı eti ürünleri: Köfte, şinitzel. Donuk gıdaların tüketimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: Besin değerlerinin korunması için ürünlerin hızlı dondurulduğu gibi hızlı çözülmesi önerilir. Çözünen gıdalar hemen tüketilmeli ve yeniden dondurulmamalıdır. Uygun saklama koşullarında muhafaza edilmelidir: Donuk ürünlerin -18°C veya daha soğukta saklanması gerekir.