Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlanmış yumurta, çiğ yumurtaya göre daha faydalı olabilir.
Yapılan araştırmalara göre, pişmiş yumurta ile çiğ yumurta arasındaki besin değeri farkı yok denecek kadar azdır 34. Ancak, ısıtma işlemi yumurtaların daha sindirilebilir hale gelmesini sağlar 1.
Haşlanmış yumurtanın faydaları:
- Besin değerlerinin korunması: Kısa pişirme süresi, besin değerlerinin daha uzun süre korunmasını sağlar 1.
- Oksitlenmiş kolesterol riskinin azalması: Uzun süre ve yüksek ısıda pişirme, kolesterolün oksitlenmesine ve kalp hastalığı riskini artırabilecek oksisterollerin oluşmasına neden olabilir 1.
Çiğ yumurtanın riskleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: