Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ süte çeşitli zararlı mikroplar bulaşabilir, bunlar arasında:
- Listeria monocytogenes 1. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinde bulunur, menenjit ve lokal enfeksiyonlara yol açabilir 1.
- Salmonella spp. 14. Su ve gıdaların lağım suyu ile kontaminasyonu ve canlıların dışkısı ile bulaşabilir, tifoya sebep olabilir 1.
- Escherichia coli (E. coli) 14. Toprak, su, hava ve ekipman yolu ile gıdaya bulaşabilir, çapraz kontaminasyon yoluyla yayılır 1.
- Staphylococcus aureus 1. İnsanların deri, boğaz ve burun mukozasında bulunur 1.
- Clostridium spp. 1. Hayvan ve insan dışkısında, toz ve toprak atıklarında bulunur, intoksikasyon tipi zehirlenmeye neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: