Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakır cezve, doğru kullanıldığında sağlık açısından zararlı değildir 23. Ancak, bazı sağlık riskleri taşıyabilir:
- Bakır zehirlenmesi: Uzun süre bakırın gıdaya aşırı geçmesi, mide bulantısı, kusma ve karaciğer hasarı gibi zehirlenme belirtilerine yol açabilir 23.
- Oksitlenme: Bakır cezvelerin iç yüzeyi kaplanmamışsa, oksitlenme riski artar ve oksitlenmiş bakır, yemeklere karışarak vücuda fazla miktarda bakır girmesine sebep olabilir 34.
- Asidik gıdalarla reaksiyon: Kahve gibi asidik içecekler bakır ile reaksiyona girip, bakır iyonlarının gıdaya geçme riskini artırabilir 24.
Bakır cezve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: