Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakır ve kalaylı cezve arasındaki temel farklar şunlardır:
- Korozyon direnci: Kalaylı bakır, nem, kimyasallar veya oksidasyonun yaygın olduğu ortamlarda daha dayanıklıdır 4.
- Esneklik ve şekillendirme: Tavlanmış bakır, kalay kaplamasının olmaması nedeniyle daha esnektir 4.
- Elektrik iletkenliği: Tavlanmış bakır, kalaylı bakıra kıyasla daha üstün elektrik iletkenliğine sahiptir 4.
- Sağlık: Kalaylı bakır cezve, bakırın doğrudan gıda ile temasını önleyerek sağlık açısından daha güvenlidir 5.
- Lezzet: Kalaylı bakır cezve, kahvenin lezzetini bozan metalik bir tat vermez 5.
- Dayanıklılık: Kalaylı bakır cezve, daha uzun ömürlüdür 5.
- Estetik: Kalaylı bakır cezve, parlak ve temiz bir görünüme sahiptir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: