Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baki unun sağlıklı olup olmadığına dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, sağlıklı un çeşitleri hakkında genel bilgi verilebilir.
Sağlıklı un çeşitleri arasında, tahılın üç bölümünün de öğütülmesiyle elde edilen unlar bulunur 25. Bu unlar, daha pütürlü ve topaklı bir yapıya sahip olabilir 2. Taş değirmende öğütülmüş unlar da besin değerlerinin korunması ve endüstriyel unlara göre daha lezzetli ve aromatik olması açısından tercih edilebilir 35.
Bazı sağlıklı un çeşitleri:
- Siyez unu 25. Genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayından üretilir, lif ve protein açısından zengindir 25.
- Kavılca unu 125. Düşük glüten içeriğine sahiptir, yüksek protein, mineral ve vitamin içerir 125.
- Tam buğday unu 35. Buğdayın tüm kısımlarını içerir, lif, vitamin ve antioksidan açısından zengindir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: