Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayranın gaz yapmaması için şu yöntemler denenebilir:
- Laktoz intoleransı varsa süt ve süt ürünlerinden uzak durmak 12.
- Ayranı az şekerli muhallebi olarak veya sıcak bir şekilde tüketmek 4.
- Yemeği yavaş yemek ve iyi çiğnemek 4.
- Gaz yapan besinleri (lahana, kuru fasulye, yoğurt) sofradan uzak tutmak 13.
- Yemek sonrası papatya çayı, limon çayı, nane çayı gibi bitkisel çaylar içmek 12.
- Hafif egzersizler yapmak veya yemek sonrası yürüyüş yapmak 12.
Herkesin vücudu farklı olduğu için, ayranın gaz yapıp yapmayacağı kişiden kişiye değişebilir.
Eğer gaz sorunu devam ederse, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: