• Buradasın

    SGK işyeri bildirgesi kaç gün içinde verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK işyeri bildirgesi, iş yerinin faaliyete geçtiği tarihten itibaren en geç 1 ay (30 gün) içinde SGK'ya verilmelidir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK aylık bildirge ne zaman verilir?
    SGK aylık bildirge, her ayın en geç 23'üne kadar verilmelidir.
    SGK aylık bildirge ne zaman verilir?
    SGK işe giriş çıkış bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işe giriş bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Buradan işe giriş bildirgenizi görüntüleyebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyasını cihazınıza indirebilirsiniz. İşe giriş bildirgesi ayrıca, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden "İşveren Sistemi" aracılığıyla da online olarak doldurulabilir ve gönderilebilir.
    SGK işe giriş çıkış bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri girişi nasıl yapılır?
    SGK işyeri girişi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet platformuna giriş yapılır. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazılarak ilgili hizmete ulaşılır. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada sigorta başlangıç tarihi ve işe giriş bilgileri yer alır, buradan işe giriş bildirgesi görüntülenebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyası indirilebilir. Online başvuru ayrıca SGK'nın "İşveren Sistemi" üzerinden de yapılabilir. Bunun için: 1. SGK iş yeri kullanıcı bilgileri ve şifresi ile sisteme giriş yapılır. 2. İşe girişi yapılacak çalışanın T.C. kimlik numarası girilir. 3. Kişinin çalışacağı iş yerinin adı, işe giriş tarihi ve sigorta kolu alanları doldurulur. 4. Son olarak iş kolu, meslek kodu ve görev kodu ile adres ve iletişim bilgileri sisteme girilir.
    SGK işyeri girişi nasıl yapılır?
    E-devlet üzerinden işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    E-devlet üzerinden işyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Alternatif olarak, işyeri bildirgesi (4-a lı sigortalı çalıştırılanlar yönünden) için doğrudan şu adımları takip edebilirsiniz: 1. turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet platformunu açın. 2. Sisteme giriş yaptıktan sonra Kurumlar bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu'nu seçin. 3. "İşyeri Bildirgesi" hizmetini seçerek gerekli bilgileri doldurun ve başvuruyu tamamlayın.
    E-devlet üzerinden işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Buradan işe giriş bildirgenizi görüntüleyebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyasını cihazınıza indirebilirsiniz. Alternatif olarak, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden "İşveren Sistemi"ne giriş yaparak da işe giriş bildirgesini elektronik ortamda düzenleyebilir ve gönderebilirsiniz.
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK'ya işyeri bildirgesi verilmezse ne olur?
    SGK'ya işyeri bildirgesi verilmezse, idari para cezası uygulanır. Cezanın miktarı, işyerinin defter tutma durumuna göre değişir: Bilanço esasına göre defter tutanlar için: Asgari ücretin 3 katı. Diğer defter tutanlar için: Asgari ücretin 2 katı. Defter tutmakla yükümlü olmayanlar için: Asgari ücret. Ayrıca, bildirgenin kanunda belirtilen süre içinde verilmemesi veya SGK tarafından belirlenen usule uygun olmaması da cezaya sebep olur.
    SGK'ya işyeri bildirgesi verilmezse ne olur?
    SGK işyeri tescil başvurusu kaç gün sürer?
    SGK işyeri tescil başvurusu, en geç işçi çalıştırılmaya başlanan tarihe kadar yapılmalıdır. Bu süre içinde başvuru tamamlanırsa, herhangi bir gecikme cezası uygulanmaz. Tescil başvurusunun ardından, gerekli belgelerin aslını veya noter onaylı suretlerini 7 gün içinde ilgili SGK müdürlüğüne elden veya posta yoluyla iletmek gerekmektedir.
    SGK işyeri tescil başvurusu kaç gün sürer?