• Buradasın

    Raporlanabilir olay nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Raporlanabilir olay, normal operasyonlardan sapan ve bir kuruluşta zarara, hasara veya aksamaya neden olma potansiyeline sahip beklenmedik bir olay, durum veya oluşumdur 2.
    Bu tür olaylar şunları içerebilir:
    • kazalar ve yaralanmalar 23;
    • ramak kala olaylar 3;
    • ekipman arızaları 2;
    • çevre sorunları 2;
    • güvenlik ihlalleri 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Rapor ne demek Türkçe?

    Rapor kelimesi Türkçe'de üç farklı anlamda kullanılabilir: 1. Herhangi bir işte veya konuda yapılan inceleme, araştırma sonucunu, düşünceleri veya tespit edilenleri bildiren yazı, yazanak. 2. Anlatım, ifade. 3. Hastalığın tanısı, hastanın dinlenme durumu vb.ni gösteren, doktor veya doktorlar kurulu tarafından verilen yazı.

    Rapor nedir kısaca tanımı?

    Rapor, bir konu ya da bir sorun nedeniyle yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, ilgili yerlere bilgi vermek amacıyla yazılan yazıdır.

    Raporlama neden önemli?

    Raporlama, şirketler için önemlidir çünkü: 1. Performans Analizi ve Karar Verme: Raporlar, şirketin performansını izleyerek karar alma süreçlerini destekler. 2. Şeffaflık ve Güven: İç ve dış denetçiler, düzenleyici kuruluşlar ve yatırımcılar için şeffaflık oluşturarak güven sağlar. 3. Mali Kontrol ve Bütçe Yönetimi: Finansal raporlar, bütçe planlaması ve kontrolü konusunda şirketlere yol gösterir, gelir ve giderler arasındaki dengeyi göz önünde bulundurarak kaynakların verimli kullanılmasını sağlar. 4. Operasyonel Verimlilik: İç kontrol sistemlerinin etkin işleyişi, olası hataların en aza indirilmesi ve operasyonel verimliliğin artırılması için raporlama gereklidir. 5. İletişim Aracı: Farklı departmanların aynı bilgiye sahip olmasını sağlayarak hedeflerin ve performansın iletişimini kolaylaştırır.

    Kaza raporu amacı nedir?

    Kaza raporunun amacı, trafik kazasında meydana gelen olayların, hasarların ve sorumluluk paylarının kayıt altına alınmasıdır. Bu rapor, sigorta şirketleri ve mahkemeler tarafından aşağıdaki konularda temel dayanak olarak kullanılır: - Tazminat işlemleri: Kazaya karışan tarafların tazminat haklarının belirlenmesi. - Hukuki süreçler: Mahkemelerde, kazanın sorumluluğunu ispatlamak ve adil bir karar verilmesini sağlamak.

    Kaç çeşit rapor vardır?

    Dört ana rapor çeşidi bulunmaktadır: 1. Bilgi Veren Raporlar: İşletmelerde sıkça kullanılan, üretim miktarı, kalite, insan kaynakları gibi konuları ele alan raporlardır. 2. Analiz Raporları: Gerçekleri ve gerçeklerin nedenlerini araştırmak ve ortaya çıkarmak amacıyla yazılan raporlardır. 3. İkna Amaçlı Raporlar: Şikayet veya tartışma konuları hakkında bilgi vererek tek taraflı kamuoyu oluşmasını engellemek için hazırlanır. 4. Kaynaklara Göre Hazırlanan Raporlar: Ar-ge raporları, satış birimi raporları, yıllık faaliyet raporları gibi belirli konularda, eldeki kaynak veriler baz alınarak hazırlanan raporlardır.

    Ramak kala olay örnekleri nelerdir?

    Ramak kala olay örnekleri şunlardır: 1. Kayma ve düşme: Az kalsın ayağım kayıp düşüyordum. 2. Ekipman arızası: Raylı cam kapıya neredeyse çarpıyordum. 3. Yangın tehlikesi: Az kalsın yere attığım sigara izmariti yangın çıkarıyordu. 4. Yüksekte çalışma: Yüksekte çalışan işçi neredeyse düşüyordu. 5. Kimyasal tehlike: Neredeyse zehirli kimyasalı su zannedip içiyordum. Bu tür olaylar, iş yerinde meydana gelen ve potansiyel olarak zarar verebilecek durumları ifade eder, ancak herhangi bir zarara yol açmadan atlatılır.

    Ramak kala olay nedir?

    Ramak kala olay, işyerinde meydana gelen, çalışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaydır. Bu tür olaylar, iş kazalarını önlemek için büyük önem taşır ve istatistiklere göre her 300 ramak kala olayında 29 yaralanmalı kaza, her 29 yaralanmalı kazada ise 1 ölümlü veya ağır yaralanmalı kaza gerçekleşmektedir.