• Buradasın

    Ortaklığın Gideri̇lmesi̇ dava dilekçesi ve arabuluculuk son tutanak nereye verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi ve arabuluculuk son tutanağı farklı yerlere sunulur:
    • Dava Dilekçesi: Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi, taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine sunulur 23.
    • Arabuluculuk Son Tutanağı: Arabuluculuk son tutanağı, arabulucunun görev yaptığı yerdeki sulh hukuk mahkemesine iletilir 15.
    Eğer arabuluculuk bürosu bulunmuyorsa, adliyelerdeki görevlendirilmiş yazı işleri müdürlüklerine başvuru yapılabilir 45.
    1 Eylül 2023 tarihinden itibaren ortaklığın giderilmesi davası açılmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirilmiştir 123. Bu nedenle, dava şartı olarak arabuluculuk son tutanağının da dava dilekçesine eklenmesi gereklidir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ortaklığın Gideriilmesi davasında arabuluculuk tutanağı nasıl hazırlanır?

    Ortaklığın giderilmesi davasında arabuluculuk tutanağı şu şekilde hazırlanır: 1. Arabulucu tarafından bilgilendirme: Arabulucu, sürece ilişkin işleyişi içeren bir metin hazırlayarak uyuşmazlığın taraflarına iletir. 2. Bilgi ve belge incelemesi: Taraflarca sunulan bilgi ve belgeler incelenir, gerekirse ön görüşmeler yapılır. 3. Toplantı organizasyonu: Arabulucu, tarafların ilk toplantının gün ve tarihini belirlemesine aracılık eder. 4. Arabulucu sözleşmesi: Taraflar ve arabulucu arasında arabulucu sözleşmesi imzalanır. 5. İlk oturum: Taraflar, uyuşmazlık konusundaki görüşlerini ve taleplerini sırayla belirtir, bilgi ve belgelerini sunar. 6. Müzakereler: Arabulucunun yönlendirmesiyle taraflar ortak paydada buluşmaya çalışır. 7. Son tutanak: Arabulucu, sürecin herhangi bir sebeple sona ermesi halinde, detayları içeren bir son tutanak düzenler ve taraflarca imzalanır. 8. İcra edilebilirlik şerhi: Anlaşma belgesi olarak da bilinen son tutanağın, icra edilebilirlik şerhi alınarak mahkeme kararı niteliği kazanması sağlanabilir. Ortaklığın giderilmesi davasında arabuluculuk süreci, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmiştir.

    Dava açma süresinden önce arabuluculuk yapılır mı?

    Evet, dava açma süresinden önce arabuluculuk yapılabilir. Türk hukukuna göre, bazı davaların açılabilmesi için arabulucuya başvurulması dava şartı olarak zorunlu tutulmuştur.

    Arabuluculuk son tutanağında neler olmalı?

    Arabuluculuk son tutanağında olması gerekenler: Arabuluculuk bürosunun ve dosya numaralarının belirtilmesi. Arabulucunun adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve sicil numarasının yazılması. Tarafların kimlik bilgileri ve iletişim detaylarının yer alması. Arabuluculuk konusunun uyuşmazlık kalem kalem ve net bir şekilde belirtilmesi. Arabuluculuk bürosuna başvuru tarihi ve arabulucunun görevlendirildiği tarihin yazılması. Tutanağın düzenlendiği tarih ve yerin belirtilmesi. Arabuluculuk sonucunun yazılması. Ayrıca, tarafların arabuluculuğun temel ilkeleri, süreci ve son tutanağın hukuki sonuçları hakkında bilgilendirildiklerinin tutanakta yer alması gerekir. Son olarak, tutanakta tarafların anlaştıkları ya da anlaşamadıkları alacak kalemlerinin tek tek belirtilmesi zorunludur.

    Arabuluculuk başvurusundan vazgeçtikten sonra dava açılabilir mi?

    Evet, arabuluculuk başvurusundan vazgeçtikten sonra dava açılabilir. Arabuluculuk başvurusundan vazgeçmek, uyuşmazlığın dava yoluyla çözümlenmesine engel değildir. Dava açma süresi, tarafların uyuşmazlık türüne bağlı olarak değişebilir.

    Dava şartında arabulucuya başvuru ne zaman yapılır?

    Dava şartı olarak arabulucuya başvuru, genellikle dava açılmadan önce yapılmalıdır. Bazı durumlarda, mahkeme tarafından davanın görüldüğü aşamada da arabuluculuğa başvurma tavsiyesi verilebilir ve taraflar kabul ederse arabulucu atanır. Zorunlu arabuluculuk kapsamında, iş, ticari ve tüketici davaları gibi uyuşmazlıklarda, dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunludur. İhtiyari arabuluculuk ise tarafların kendi iradeleriyle başvurabilecekleri bir süreçtir ve daha esnek bir şekilde yürütülür. Arabulucuya başvuru, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın internet sistemi (UYAP) üzerinden ya da doğrudan ilgili adliyedeki arabuluculuk bürosuna yapılabilir.

    Arabuluculuk dava şartı taşınmazın aynına yönelik uyuşmazlıklarda nasıl uygulanır?

    Taşınmazın aynına yönelik uyuşmazlıklarda arabuluculuk dava şartı şu şekilde uygulanır: 1. Arabuluculuk Süreci: - Taşınmazın devrine veya taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hak kurulmasına ilişkin uyuşmazlıklar arabuluculuğa elverişlidir. - Taraflar, arabuluculuk sürecinde tasarruf yetkisinin kısıtlandığına dair tapu siciline şerh verilmesini kararlaştırabilir. 2. Anlaşma Belgesi: - Arabuluculuk süreci sonunda tarafların anlaşması halinde, anlaşma belgesi düzenlenir. - Bu belge, taşınmazla ilgili kanunlarda yer alan sınırlamalar ve usuller gözetilerek hazırlanır. 3. İcra Edilebilirlik Şerhi: - Anlaşma belgesinin icra edilebilirliğine ilişkin şerhin alınması zorunludur. - Bu şerh, taşınmazın bulunduğu yer sulh hukuk mahkemesinden alınır. 4. Tescil Talebi: - İcra edilebilirlik şerhi verilen anlaşma belgesine istinaden, taraflardan biri tapu sicilinde tescil talebinde bulunabilir. Bu süreçte, mahkeme anlaşma içeriğini arabuluculuğa ve cebri icraya elverişlilik açısından denetler.

    Ortaklığın Gideriilmesi davası anlaşma tutanağı nereden alınır?

    Ortaklığın giderilmesi davası anlaşma tutanağının nereden alınacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, ortaklığın giderilmesi davası hakkında bilgi alınabilecek bazı kaynaklar şunlardır: kulacoglu.av.tr sitesinde ortaklığın giderilmesi davasının tanımı, görevli ve yetkili mahkemeler, yargılama usulü gibi konular açıklanmıştır. ozdipi.av.tr sitesinde ortaklığın giderilmesi davasında arabuluculuk, yetkili ve görevli mahkeme gibi konular ele alınmıştır. ahmetalkan.av.tr sitesinde ortaklığın giderilmesi davasının nasıl açılacağı ve yargılama usulü hakkında bilgi verilmiştir. barandogan.av.tr sitesinde ortaklığın giderilmesi davasının kime karşı açılabileceği ve hangi mahkemelerde görülebileceği açıklanmıştır. mihci.av.tr sitesinde ortaklığın giderilmesi davasının kimler tarafından açılabileceği ve dava süreci hakkında bilgi verilmiştir.