• Buradasın

    Ölen kişi devamsızlıktan sayılır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ölen kişi devamsızlıktan sayılmaz, çünkü devamsızlık kavramı işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın işe gelmemesi durumunu ifade eder 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşten çıkarılan ölen kişinin devamsızlığı silinir mi?

    İşten çıkarılan ölen kişinin devamsızlığı, iş sözleşmesinin kendiliğinden ortadan kalkması nedeniyle silinmez. İşçinin ölümü durumunda, iş akdi herhangi bir fesih bildirimine gerek kalmadan sona erer ve işveren, işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödemekle yükümlü olur.

    Vefat eden işçinin devamsızlığı nasıl hesaplanır?

    Vefat eden işçinin devamsızlığı, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/II maddesinin g alt bendine göre hesaplanır. Bu hükme göre, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın; Ardı ardına 2 iş günü, Bir ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, Bir ayda 3 iş günü işine devam etmemesi durumunda, işveren iş akdini haklı nedenle feshedebilir. Devamsızlığın hesaplanmasında, işçinin işe gelmesi beklenen sürelerde haklı bir neden olmaksızın ve işverenden izin almaksızın gelmemiş olması gerekmektedir.

    Hangi durumlarda devamsızlık sayılmaz?

    Devamsızlık, aşağıdaki durumlarda sayılmaz: 1. İşverenin izni: İşçinin işverenden izin alması halinde işe gelmemesi devamsızlık olarak değerlendirilmez. 2. Haklı nedenler: İşçinin hastalığı, aile fertlerinden birinin ölümü veya hastalanması, tanıklık yapması gibi haklı nedenler devamsızlığı mazur gösterir. 3. Yıllık izin: İşçinin yıllık iznini kullanması ve işverenin bu izni onaylamaması durumunda, işçinin işe gelmemesi devamsızlık sayılmaz. Ayrıca, devamsızlığın geçerli sayılabilmesi için işçinin işverene durumu bildirmesi ve mazereti belgeleyen evrakları sunması gereklidir.