• Buradasın

    Okullarda kantin kirası nasıl hesaplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Okullarda kantin kirası, Devlet İhale Kanunu'nun ilgili maddelerine göre pazarlık usulü ile hesaplanır 1.
    Kiralama sürecinde dikkate alınan bazı faktörler:
    • Öğrenci sayısı: Kiralamanın yapılacağı okulun öğrenci mevcudu 34.
    • Fiziki özellikler: Kantin işletilecek yerin fiziki koşulları 3.
    • Eğitim günleri ve teneffüs süreleri: Kantin işletmesinin yapılacağı günler ve süreler 4.
    Ayrıca, kira bedeli her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜFE) belirlediği oran doğrultusunda artırılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Okul kantin ihalesi kaç yılda bir yapılır?

    Okul kantin ihaleleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemelerine göre en fazla beş yılda bir yapılmaktadır. İlk yıl için kira bedeli, ihale bedeli olarak kabul edilir ve ikinci yıldan itibaren Türkiye İstatistik Kurumu'nun Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artırılır.

    Okul kantinleri nasıl kiralanır?

    Okul kantinlerinin kiralanması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yönergeleri doğrultusunda, genellikle Okul Aile Birlikleri tarafından yürütülür. Kiralama süreci şu adımları içerir: 1. Şartların Sağlanması: Kantin ihalelerine girebilmek için, kantincilik alanında ustalık belgesine sahip olmak veya belirli durumlarda işyeri açma, kalfalık veya kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olmak gerekir. 2. İhale: Devlet İhale Kanunu'nun ilgili maddelerine göre pazarlık usulü ile yapılır ve ihale komisyonu tarafından gerçekleştirilir. 3. Sözleşme: Kira sözleşmesi en fazla 5 yıllık olur. İhale duyuruları, okulların bağlı olduğu ilçe veya il MEB internet sayfasından veya okulun kendi sayfasından duyurulur.

    Okullarda kantinler kime ait?

    Okullarda bulunan kantinler Milli Eğitim Bakanlığına aittir.

    Okullarda kantin yönetmeliği nasıl olmalı?

    Okul kantinlerinin yönetmeliğine göre olması gerekenler: Hijyen kuralları: Kantinler, kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir zemin ve duvarlara sahip olmalıdır. Sıcaklık kontrolü: Gıdaların uygun sıcaklıklarda muhafazası için yeterli kapasitede, sıcaklık kontrollü depolama ve sunum koşulları sağlanmalıdır. Atık yönetimi: İşletme ve çevresinde atık birikimine izin verilmez, oluşan atıklar en kısa sürede uzaklaştırılır. Depolama düzeni: Mal kabul alanı, hazırlık alanı ve kimyasal malzeme depoları bulaşmaları engelleyecek şekilde ayrı yerlerde olmalıdır. Personel eğitimi: Gıda servisinin yapıldığı alanda çalışan personel, hijyen kuralları konusunda eğitimli olmalıdır. İzlenebilirlik: Gıdanın geriye dönük izlenebilirliği sağlanmalıdır. Bu kurallar, 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na dayanılarak hazırlanan "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği"nde belirtilmiştir.