Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrtibat bürosuna gelen evrakın ne zaman geleceği, evrakın türüne ve ilgili yasal düzenlemelere bağlıdır:
- Tebligat: Tüzel kişilere yapılacak tebligatlar, iş yerinde bulunmadıkları durumlarda, orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerine yapılır 1.
- Vergi Dairesine Bildirim: İrtibat bürolarının kuruluş izni aldıktan sonra vergi dairesine kayıt olmaları ve kimlik numarası almaları gerekmektedir 23. Bu süreçte sunulan belgelerin aslının ibraz edilmesi halinde, örneğin kira sözleşmesi gibi, belgelerin örnekleri Genel Müdürlük tarafından onaylanarak başvuru sahibine iade edilir 1.
- Faaliyet Süresi: İrtibat bürolarının faaliyet süresi, ilk başvurularda azami 3 yıl olarak belirlenir ve süre uzatımları da yine belirli bir süreç içinde değerlendirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: