• Buradasın

    Cayma hakkı iade kargo ücretini satıcı mı öder?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, cayma hakkı kullanıldığında iade kargo ücretini satıcı öder 13.
    Bu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'ne göre belirlenmiştir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Satıcı iade kargo ücretini nasıl geri alır?
    Satıcı, iade kargo ücretini geri almak için aşağıdaki adımları izleyebilir: 1. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'ne Uygun Hareket Etmek: İade sürecinde, tüketicinin yaptığı tüm masrafların (kargo ücreti dahil) satıcıya ait olduğu belirtilmelidir. 2. Ön Bilgilendirme Yapmak: Tüketiciye, iade kargo ücretini kendisinin ödeyeceği önceden bildirilmelidir. 3. Anlaşmalı Kargo Şirketi Belirtmek: Satıcı, iadenin hangi kargo şirketi ile yapılması gerektiğini seçebilir ve bu bilgiyi tüketiciye iletebilir. 4. Yasal Süre İçinde İade: Tüketici, ürünü satıcıya gönderdikten sonra, satıcı en geç 14 gün içinde tüm ödemeleri ve kargo masraflarını iade etmelidir.
    Satıcı iade kargo ücretini nasıl geri alır?
    6502 tüketici hakları kaç gün içinde iade edilir?
    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, tüketiciler uzaktan yapılan alışverişlerde (internet, telefon yoluyla gibi) 14 gün içinde hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.
    6502 tüketici hakları kaç gün içinde iade edilir?
    6502 Sayılı Kanun'a göre cayma hakkı nedir?
    6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre cayma hakkı, tüketicinin, mesafeli sözleşmelere yönelik olarak, 14 gün içinde ürünü iade etme ve bedelin tamamını alma hakkıdır. Bu hak, herhangi bir gerekçe göstermeye gerek olmadan kullanılabilir ve kargo ücreti de ödenmez.
    6502 Sayılı Kanun'a göre cayma hakkı nedir?
    Hangi durumlarda tüketici cayma hakkı kullanabilir?
    Tüketici, aşağıdaki durumlarda cayma hakkını kullanabilir: 1. Mesafeli sözleşmelerde: Tüketici, malın tesliminden veya hizmet sözleşmelerinde sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde cayma hakkını kullanabilir. 2. Taksitle satış sözleşmelerinde: Tüketici, malın tesliminden itibaren 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. 3. İş yeri dışında kurulan sözleşmelerde: Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının istisnaları ise şunlardır: - Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek mallar. - Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallar. - Ambalajı açıldıktan sonra iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler. - Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallar.
    Hangi durumlarda tüketici cayma hakkı kullanabilir?
    Bir ürün iptal edilirse para iadesi ne zaman yapılır?
    Bir ürünün iptal edilmesi durumunda para iadesi, cayma hakkınız onaylandıktan sonra 14 iş günü içerisinde kredi kartınıza yapılır.
    Bir ürün iptal edilirse para iadesi ne zaman yapılır?
    14 gün içinde iade edilmeyen ürün ne olur?
    14 gün içinde iade edilmeyen ürün, iade hakkı kapsamında değerlendirilmez ve tüketici tarafından geri alınamaz.
    14 gün içinde iade edilmeyen ürün ne olur?
    Cayma hakkı ile iade aynı şey mi?
    Evet, cayma hakkı ile iade aynı şeyi ifade eder. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre cayma hakkı, tüketicinin, bir mal veya hizmet satın aldıktan sonra belirli bir süre içinde, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeden dönme hakkını ifade eder.
    Cayma hakkı ile iade aynı şey mi?