• Buradasın

    657 sayılı devlet memurları kanunu zor seviye soruları

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ilişkin zor seviye sorular arasında şunlar yer alabilir:
    1. Temel İlkeler: 657 sayılı kanunun temel ilkelerini doğru olarak bir arada veren seçenek hangisidir 1?
      • A) I ve III 1
      • B) II, III ve IV 1
      • C) II ve IV 1
      • D) I, II ve IV 1
      • E) I, II, III ve IV 1
    2. Sınıflandırma: Kamu hizmetleri görevlerini ve bu görevlerde çalışan devlet memurlarını görevlerin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre ayırma işlemi nedir 1?
      • A) Kariyer 1
      • B) Liyakat 1
      • C) Sınıflandırma 1
      • D) Yeterlik 1
      • E) Güvenirlik 1
    3. Disiplin Cezaları: "Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak" fiilini işleyen memura hangi disiplin cezası verilir 4?
      • A) Uyarma 4
      • B) Aylıktan kesme 4
      • C) Kınama 4
      • D) Devlet memurluğundan çıkarma 4
    4. Yıllık İzin: Hizmeti on yıldan fazla olan bir devlet memurunun yıllık izin süresi kaç gündür 3?
      • A) 20 gün 3
      • B) 30 gün 3
      • C) 40 gün 3
      • D) 50 gün 3
    5. Aday Memurluk: Aday olarak atanmış bir devlet memurunun adaylık süresi en az ve en çok kaç yıldır 1?
      • A) Bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz 1
      • B) Bir yıldan az, üç yıldan çok olamaz 1
      • C) Bir yıldan az, beş yıldan çok olamaz 1
      • D) İki yıldan az, dört yıldan çok olamaz 1
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 Devlet Memurları Kanunu soru bankası var mı?
    657 Devlet Memurları Kanunu ile ilgili soru bankaları aşağıdaki kaynaklardan temin edilebilir: 1. egitimsayfam.com: Sitede 657 Devlet Memurları Kanunu testi ve cevapları bulunmaktadır. 2. akcanakci.com: Bu sitede 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili çözümlü test soruları yer almaktadır. 3. Data Yayınları: Fasiküllü 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu seti, konu özetli sorular içeren bir soru bankası sunmaktadır.
    657 Devlet Memurları Kanunu soru bankası var mı?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 108. madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108. maddesi, aylıksız izin konusunu düzenler. Bu maddeye göre: 1. Memura, bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa tutulmuş olması hallerinde, bu hallerin raporla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. 2. Doğum yapan memurlara, istekleri halinde 12 aya kadar aylıksız izin verilir. 3. Yurt dışına Devlet tarafından gönderilen öğrenci ve memurlarla, yurt içine ve yurt dışına sürekli görevle atanan memurların eşlerine, memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok sekiz yıla kadar aylıksız izin verilebilir. 4. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılırlar.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 108. madde nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat hangi kurum tarafından hazırlanır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulur.
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat hangi kurum tarafından hazırlanır?
    657 Devlet Memurları Kanunu 1 kısım nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'nun 1. kısmı, genel hükümler başlığı altında yer alır. Bu kısımda aşağıdaki konular düzenlenir: Kapsam: Kanunun hangi kurum ve kuruluşlarda çalışan memurları kapsadığı. Amaç: Devlet memurlarının hizmet şartları, nitelikleri, atanma ve yetiştirilmeleri gibi konuların belirlenmesi. Temel ilkeler: Sınıflandırma, kariyer ve liyakat gibi kanunun temel prensiplerinin açıklanması. İstihdam şekilleri: Memurların yanı sıra sözleşmeli ve geçici personelin çalışma koşullarının belirlenmesi.
    657 Devlet Memurları Kanunu 1 kısım nedir?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları şunlardır: 1. Sadakat Ödevi: Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına sadakatle bağlı kalmak ve bu kanunları sadakatle uygulamak zorundadırlar. 2. Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık: Memurlar, siyasi partilere üye olamazlar ve siyasi amaçlı davranışlarda bulunamazlar. 3. Davranış ve İşbirliği: Memurlar, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. 4. Amirin Emrine Uyma: Memurlar, amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmek zorundadırlar ve bu görevlerin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar. 5. Kişisel Sorumluluk: Memurlar, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek, kendilerine teslim edilen devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar. 6. Resmi Belge ve Gereçlerin Kullanımı: Memurlar, resmi belge, araç ve gereçleri yetki verilen mahaller dışına çıkaramazlar ve özel işlerinde kullanamazlar.
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre hangi mevzuat daha önceliklidir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre, bu kanunun öngördüğü yönetmelikler daha önceliklidir. Bu yönetmelikler, Cumhurbaşkanı tarafından yürürlüğe konulur.
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre hangi mevzuat daha önceliklidir?
    657 devlet memurları kanunu 125 madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesi, devlet memurlarına uygulanacak disiplin cezalarını ve bu cezaların gerektirdiği fiil ve halleri düzenler. Bu maddeye göre, disiplin cezaları beş ana kategoride toplanmıştır: 1. Uyarma: Memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir. 2. Kınama: Memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. 3. Aylıktan Kesme: Memurun, brüt aylığından 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır. 4. Kademe İlerlemesinin Durdurulması: Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır. 5. Devlet Memurluğundan Çıkarma: Bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.
    657 devlet memurları kanunu 125 madde nedir?