Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saman çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Timothy Samanı: Lif ve protein açısından yüksek, genellikle atları beslemek için kullanılır 1.
- Yonca Samanı: Baklagil olup, protein ve kalsiyum açısından zengindir, süt sığırlarını beslemek için tercih edilir 12.
- Meyve Bahçesi Otu Samanı: Lif ve protein açısından yüksek, atların beslenmesinde kullanılır 1.
- Brom Samanı: Lif ve protein açısından zengin, sığırları beslemek için uygundur 1.
- Arpa Samanı: Yüksek besin değerine sahiptir 2.
- Yulaf Samanı: Enerji ve sindirilebilirliği yüksektir, özellikle genç hayvanlar için uygundur 3.
- Çavdar Samanı: Lif oranı yüksektir ancak sindirimi zordur 3.
- Pirinç Samanı: Asya'da yaygın olarak kullanılır, düşük besin değerlerine sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: