Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saman çeşitleri kullanılan bitki türüne ve işleme yöntemine göre farklılık gösterir 5. İşte bazı saman çeşitleri:
- Buğday samanı 5. En yaygın kullanılan saman türüdür 5. Sindirilebilirliği orta seviyededir 5.
- Arpa samanı 5. Daha yüksek protein içerir, ancak lif yapısı serttir 5.
- Yulaf samanı 5. Enerji ve sindirilebilirliği yüksektir, özellikle genç hayvanlar için uygundur 5.
- Çavdar samanı 5. Lif oranı yüksektir ancak sindirimi zordur 5.
- Karışık saman 5. Birden fazla tahılın samanlarının karışımından oluşur 5.
- Pirincin kavuzu (pirinç samanı) 5. Daha düşük besin değerlerine sahiptir ve genellikle sadece dolgu maddesi olarak kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: