Koyun ve keçi sütü, bazı açılardan daha sağlıklı kabul edilir: Sindirimi daha kolaydır: Keçi ve koyun sütündeki yağ kürecikleri daha küçüktür, bu da sindirimi kolaylaştırır. Laktoz içeriği daha düşüktür: Özellikle laktoz intoleransı olan kişiler için keçi sütü daha uygundur. Daha az inflamatuar ve alerjiktir: Keçi ve koyun sütü, insan anne sütüne daha yakın olan A2 tipi kazein proteini içerir, bu da alerjileri ve iltihaplanmayı tetikleme olasılığını azaltır. Daha besin açısından zengindir: Bu sütler, kalsiyum, çinko, selenyum, B12 vitamini, folat ve magnezyum gibi mineraller açısından daha yüksektir. Ancak, yüksek yağ içeriği nedeniyle kalp hastaları ve kolesterolü yüksek olanların koyun ve manda sütünü dikkatli tüketmeleri önerilir.