Antep fıstığı, hasat edildikten sonra çeşitli işlemlerden geçer: 1. Kavlatma: Meyvedeki kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. 2. Yıkama ve kabuk ayırma: Kavlatılan fıstıkların kabuk ile iç kısmının ayrılması ve temizlenmesi titreşimli eleklerle sağlanır. 3. Boş-dolu ayırma: İç fıstıkların boş olanların ayrılması için fışlama teknesinde su içinde elin özel hareketleri ile ayrıştırılması veya pnömatik boş-dolu ayırma makineleri kullanılması. 4. Kurutma: Fıstıklar, sergi yerlerinde veya özel tasarlanmış kurutma tesislerinde kurutulur. 5. Çıtlama: Fıstıkların kemik dokusunun meyvenin olgunlaşması sırasında kendiliğinden veya mekanik olarak açılmasıdır. 6. Kavurma: Çıtlatılan fıstıkların belirli bir derecede, belirli tuz oranında karıştırılarak kavrulması.