Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçınlık nasıl olmalı sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, tarçın satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Tür: Tarçın, çubuk (kabuk) ve toz formunda bulunur 34. Çubuk tarçın, bitki çayları ve tatlı şurupların yapımı için pratik bir seçenektir 3.
- Kalite: Seylan tarçını, daha hafif ve acı bir tada sahip olup, kaliteli tarçın olarak kabul edilir 35. Cassia (Çin tarçını) ise daha ucuzdur ancak kumarin adı verilen bileşiği fazla içerdiği için fazla tüketilmemelidir 35.
- Görünüm: Seylan tarçınının rengi açık kahverengi ve yaprakları incedir, üst üste sarılmış gibi görünür 5. Cassia tarçınının ise kabukları kalın ve rengi koyu kahverengidir 5.
- Kullanım Miktarı: Toz tarçın için günlük tüketim miktarı bir çay kaşığını geçmemelidir 4. Çubuk tarçın, içerdiği besin öğelerinin gıdalara geçiş süresi daha uzun olduğu için kendiliğinden bir kontrol mekanizması oluşturur 4.
Tarçın tüketmeden önce, özellikle sağlık sorunları veya düzenli ilaç kullanımı varsa, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: