• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kişisel koruyucular aşağıdaki hallerde kullanılmaz:
    1. Risklerin toplu önlemlerle önlenebildiği durumlarda 12. Eğer iş ortamı fiziksel olarak değiştirilebiliyorsa veya tehlike mühendislik önlemleriyle ortadan kaldırılabiliyorsa, kişisel koruyucu donanım kullanımı gerekli değildir 1.
    2. Sıradan iş elbiseleri ve üniformalar kişisel koruyucu donanım olarak sayılmaz ve bu amaçla kullanılmazlar 23.
    3. Afet ve acil durum birimlerinin ekipmanları, kamu düzeninin sağlanmasına yönelik kurumların kişisel koruyucuları ve spor ekipmanları da bu yönetmelik kapsamında yer almaz 23.
    4. Nefsi müdafaayı veya caydırmayı hedefleyen ekipmanlar ve riskleri ve istenmeyen durumları saptayan taşınabilir cihazlar kişisel koruyucu donanım olarak değerlendirilmez 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Koruyucu sağlık bilgisi nedir?

    Koruyucu sağlık bilgisi, hastalıkların önlenmesi, erken teşhisi ve bireylerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için alınan önlemler bütünüdür. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yapılan bazı uygulamalar şunlardır: - Aşı programları: Bulaşıcı hastalıkları önlemek için düzenli olarak uygulanan aşılar. - Düzenli sağlık kontrolleri: Yıllık sağlık taramaları, kan testleri ve görüntüleme yöntemleri ile sağlık durumunun izlenmesi. - Sağlıklı beslenme ve egzersiz: Dengeli bir beslenme planı ve düzenli fiziksel aktivite. - Sigara ve alkol kullanımının önlenmesi: Bağımlılık yapan maddelerin kullanımını azaltmak. - Ruh sağlığının korunması: Psikolojik destek ve stres yönetimi. Koruyucu sağlık hizmetleri, hem bireysel hem de toplumsal sağlık maliyetlerini düşürmeyi hedefler.

    Kişisel koruyucu donanımlar nelerdir?

    Kişisel koruyucu donanımlar (KKD), çalışanları işyerlerinde karşılaştıkları tehlikelerden korumak amacıyla kullanılan ekipmanlardır. Başlıca KKD türleri şunlardır: 1. Baş koruyucuları: Baret, şapka baret gibi başı darbelere ve düşen nesnelere karşı korur. 2. Göz ve yüz koruyucuları: Gözlük, yüz siperleri ve maskeler, kimyasal sıçramalara ve ışınlara karşı koruma sağlar. 3. İş eldivenleri: Kesici, delici, sıcak, soğuk ve kimyasal maddelerden kaynaklanan risklere karşı elleri korur. 4. İş elbiseleri: Vücuda gelen tehlikeleri engellemek için özel olarak üretilmiş elbiseler. 5. Kulak koruyucular: Kulak tıkaçları ve kulaklıklar, yüksek sesle çalışan işyerlerinde işitme kayıplarını önler. 6. Ayak koruyucular: Çelik burunlu ayakkabılar, ayakları ağır malzemelerin düşmesine ve kaymaya karşı korur. 7. Solunum maskeleri: Kimyasal maddelerle çalışan işçiler için solunum yolu ile bulaşan zehirli gazlardan ve tozlardan korunmak için kullanılır.

    Kişisel koruyucu kullanmamak güvensiz davranış mıdır?

    Evet, kişisel koruyucu donanım kullanmamak güvensiz bir davranıştır.

    Kişisel koruyucu ekipman giyme sırası nedir?

    Kişisel koruyucu ekipman (KKE) giyme sırası şu şekildedir: 1. Önlük. 2. Maske. 3. Gözlük veya yüz koruyucu. 4. Eldiven.

    Kişisel koruyucuların kullanımı ile ilgili hangisi doğrudur?

    Kişisel koruyucu donanımların kullanımı ile ilgili doğru olan bazı hususlar şunlardır: 1. Kullanım Amacı: Kişisel koruyucu donanımlar, risklerin toplu korunma tedbirleriyle önlenemediği durumlarda iş kazası veya meslek hastalığına karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. 2. Seçim ve Uygunluk: İşveren, yapılacak risk değerlendirmesi sonucuna göre uygun kişisel koruyucu donanımı belirler ve bu donanımların ilgili standartlara uygun olmasını sağlar. 3. Ücretsiz Temin ve Bakım: Kişisel koruyucu donanımlar işveren tarafından ücretsiz verilir, bakım ve onarımları yapılır. 4. Eğitim ve Talimat: Çalışanlar, kişisel koruyucu donanımların kullanımı konusunda eğitilir ve bu donanımları doğru şekilde kullanmaları konusunda talimatlandırılır. 5. Kişisel Kullanım: Kişisel koruyucu donanımlar sadece amacına uygun olarak ve tek kişi tarafından kullanılmalıdır.

    KKD'nin 3 temel ilkesi nedir?

    KKD'nin (Kişisel Koruyucu Donanım) üç temel ilkesi şunlardır: 1. Doğru Koruma Sınıfında Seçme: KKD, kullanıcının maruz kaldığı risklere karşı yeterli koruma sağlayacak şekilde seçilmelidir. 2. Doğru Kullanım: Seçilen KKD, doğru şekilde ve çalışanın maruziyeti süresince kullanılmalıdır. 3. Optimum Uyumluluk: KKD, ergonomi, koruma verimliliği ve konfor gibi unsurları içeren optimum uyumluluk dengesi ile tasarlanmalıdır.

    Kişisel koruyucu donanımların işyerinde kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    Kişisel koruyucu donanımların işyerinde kullanımı ile ilgili olarak aşağıdakilerden "istisnai ve özel koşullar uygun olmalı" ifadesi yanlıştır. Doğru ifade, kişisel koruyucu donanımların "sadece amacına uygun olarak kullanılması" gerektiğidir.