Stok ve sipariş takibi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Elde bulunan ürünlerin sayımını yapmak. 2. Düzenli aralıklarla sayımları tekrarlamak. 3. Stoktaki ürünleri kategorilere ayırmak (satış hızı, ürün çeşidi vb. kriterlere göre). 4. Stok durumunu düzenli kontrol ederek gerektiğinde ürün alımı yapmak. 5. Teslimat sürelerini dikkate almak ve stok planlaması yaparken göz önünde bulundurmak. 6. Deponun düzenini korumak. 7. Satış sonrası ürünleri stoktan düşmek ya da ürün geldiğinde stoğa eklemek. 8. Farklı satış kanallarındaki satışları entegre ederek tüm işlemlerin senkronize olmasını sağlamak. 9. Mümkünse süreci dijitalleştirmek ve diğer ön muhasebe süreçleriyle entegre hale getirmek. 10. Kapsamlı raporlar ve analizler ile satış ve stok verilerini değerlendirmek. Stok ve sipariş takibi için manuel yöntemler, barkod sistemleri, RFID teknolojisi ve stok yönetimi yazılımları kullanılabilir.