Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geçmişe dönük yeniden değerleme iki farklı yöntemle yapılabilir: VUK Geçici 32. madde ve VUK Mükerrer 298-Ç maddesi kapsamında 23.
- VUK Geçici 32. madde: Bu madde kapsamında yeniden değerleme tek seferlik olarak yapılır 23. Mükellefler, 31.12.2021 tarihinde bilançolarında bulunan amortismana tabi iktisadi kıymetlerini ve kayıtlı bulunan taşınmazlarını %2 vergi ödeyerek yeniden değerleyebilirler 2.
- VUK Mükerrer 298-Ç maddesi: Bu madde ile sürekli yeniden değerleme imkanı sağlanır 23. İşletmeler, enflasyon düzeltmesi yapma şartlarının gerçekleşmediği hesap dönemlerinin sonu itibariyle bilançolarına dahil bulunan amortismana tabi iktisadi kıymetlerini ve bunlara ait amortismanlarını yeniden değerlemeye tabi tutabilirler 23.
Yeniden değerleme süreci, bir ekibin üç temel soru üzerinden düşüncelerini paylaştığı geçmişe dönük değerlendirme toplantılarıyla da desteklenebilir: "Neler iyi gitti?", "Neler daha iyi olabilirdi?" ve "Neler öğrendik?" 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: