Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtanın patlamasına ve köpürmesine neden olan bazı durumlar şunlardır:
- Yumurta haşlanırken köpürmesi: Yumurta haşlanırken suyun köpürmesi, yumurta beyazı ısıtıldığında pıhtılaşır ve kabarcıklar oluşturarak suyun köpürmesine neden olan yumurta akı albümininden kaynaklanır 1. Köprürme miktarı, yumurtanın tazeliğine ve yumurtayı doğrudan kaynar suya atmaya bağlı olarak değişebilir 1.
- Mikrodalgada patlayan yumurta: Mikrodalgada ısıtılan kabuğu soyulmuş, haşlanmış bir yumurta, iç basınç nedeniyle patlayabilir 23. Yumurta sarısı, çevresindeki sudan çok daha hızlı ısınır ve bu da basınç birikmesine yol açar 23.
Yumurtanın patlamasını ve köpürmesini önlemek için bazı yöntemler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: