Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebzelerin farklı renklerde olmasının sebebi, içlerinde bulunan pigmentlerdir 1.
Sebzelere renk veren bazı pigmentler şunlardır:
- Klorofil 125. Ispanak, kivi ve brokoli gibi yeşil sebze ve meyvelerde bulunur 25.
- Karotenoidler 125. Havuç, kayısı, balkabağı, turunçgiller gibi turuncu ve sarı renkli sebze ve meyvelerde bulunur 25.
- Flavonoidler 12. Kırmızı pancar ve kırmızı lahana gibi kırmızı renkli sebze ve meyvelerde bulunur 3.
- Antosiyaninler 245. Yaban mersini, patlıcan ve erik gibi mavi ve mor renkli sebze ve meyvelerde bulunur 25.
- Alyum bileşikleri 5. Sarımsak ve soğanda bulunur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: