Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap, çok sayıda kimyasal bileşiğin karmaşık bir karışımı olduğu için kimyasal olarak kabul edilir 13. Bu bileşiklerden bazıları:
- Asitler 123. Tartarik ve malik asit gibi asitler şaraba keskinlik kazandırır ve tatları ortaya çıkarır 2.
- Fenolik bileşikler 13. Flavonoidler, antosiyaninler ve tanenler içerir 3.
- Şekerler 12. Glikoz ve fruktoz gibi şekerler bulunur 2.
- Protein ve aminoasitler 12.
- Esterler 15. Koku veren maddelerdir 5.
- Mineraller 1.
- Çözünmüş gaz (CO2) 1.
Ayrıca şarap, koruyucu olarak kükürt dioksit (SO2) ve sorbik asit gibi maddeler de içerebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: