Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peroksidaz testi, iki farklı bağlamda kullanılabilir:
- Süt Ürünleri Analizi: Peroksidaz enzimi, çiğ sütte bulunan ve pastörizasyon sıcaklığında inaktif hale gelen bir enzimdir 3. Peroksidaz testi, sütün yeterli düzeyde pastörize edilip edilmediğinin kontrolü amacıyla yapılır ve yüksek pastörizasyon sıcaklığında inaktif hale gelen peroksidaz enziminin varlığının tayini işlemidir 3.
- Gıda İşleme: Peroksidaz testi, gıdada bulunan peroksidaz enziminin aktivitesini ölçerek haşlama işleminin yeterliliğini belirler 2. Bu testte peroksidaz, ısıya en dayanıklı enzim olduğu için indikatör enzim olarak kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: