• Buradasın

    Kimler başöğretmen olabilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Başöğretmen olabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:
    1. Hizmet Süresi: Uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmet süresi 13.
    2. Eğitim: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Başöğretmenlik Eğitim Programı"nı tamamlamak 13.
    3. Sınav: Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan almak 3.
    Ayrıca, doktora eğitimini tamamlayan öğretmenler sınava girmeden doğrudan başöğretmen unvanı alabilirler 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Uzman öğretmen başöğretmenliğe nasıl geçer?
    Uzman öğretmenin başöğretmenliğe geçebilmesi için aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir: 1. Hizmet Süresi: En az 10 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak. 2. Disiplin Cezası: Kademe ilerlemesini durduran bir disiplin cezası almamış olmak. 3. Eğitim: Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurduğu Akademi tarafından düzenlenen başöğretmenlik eğitimini başarıyla tamamlamak. Ayrıca, 20 yılını dolduran öğretmenler, uzman öğretmenlikte geçirdikleri süreye bakılmaksızın başöğretmenliğe müracaat edebilirler.
    Uzman öğretmen başöğretmenliğe nasıl geçer?
    Uzman ve başöğretmen eğitimlerini tamamlayan öğretmenler ne yapmalı?
    Uzman ve başöğretmen eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin yapması gerekenler şunlardır: 1. MEBBİS Modülüne Giriş: Öğretmenler, MEBBİS modülüne giriş yaparak hizmetiçi eğitim sekmesine tıklamalıdır. 2. Kursiyer İşlemleri: Kursiyer işlemlerine tıklayıp faaliyet değerlendirmeye giderek değerlendirme işlemini tamamlamalıdır. 3. Sertifika Alımı: Sertifika menüsünden ilgili eğitimi seçip rapor kısmından yine ilgili eğitimi seçerek kariyer ünvanlarına ilişkin sertifikalarını almalıdır. Ayrıca, uzman öğretmen unvanını kazananların Ocak ayı itibarıyla maaşlarına ek olarak tazminat almaya hak kazandıkları unutulmamalıdır.
    Uzman ve başöğretmen eğitimlerini tamamlayan öğretmenler ne yapmalı?
    Başöğretmenlikte hangi dersler var?
    Başöğretmenlik eğitim programında yer alan dersler şunlardır: 1. Öğrenme ve Öğretme Süreçleri. 2. Ölçme ve Değerlendirme. 3. Özel Eğitim ve Rehberlik. 4. Eğitim Araştırmaları ve Ar-Ge Çalışmaları. 5. Eğitimde Kapsayıcılık. 6. Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği. 7. Sosyal Etkileşim ve İletişim. 8. Dijital Yetkinlik. 9. Güvenli Okul ve Okul Güvenliği. 10. Okul Geliştirme ve Liderlik. 11. Sosyal Duygusal Öğrenme Becerilerin Geliştirilmesi. 12. Bilişsel Düşünme Becerileri.
    Başöğretmenlikte hangi dersler var?
    Hangi öğretmenler başöğretmen olamaz?
    Bazı öğretmenler, belirli koşullar nedeniyle başöğretmen olamazlar: 1. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlar: Bu cezaya sahip öğretmenler, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarını alamazlar. 2. Sınav başvuru tarihini kaçıranlar: Meslekte 10 yılı doldurmayan veya gerekli eğitim programlarını tamamlamayan öğretmenler sınava başvuramazlar ve dolayısıyla başöğretmen olamazlar. 3. Lisansüstü eğitimi olmayanlar: Doktora diploması olmayan öğretmenler, sınava girmeksizin doğrudan başöğretmen unvanı alamazlar.
    Hangi öğretmenler başöğretmen olamaz?
    Başöğretmenlik kılavuzu yayınlandı mı?
    Evet, başöğretmenlik kılavuzu yayınlandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan "2024 Yılı Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Kılavuz" 23 Aralık 2024 tarihinde yayımlandı.
    Başöğretmenlik kılavuzu yayınlandı mı?
    Başöğretmenlik eğitimi ne zaman başlıyor?
    Başöğretmenlik eğitimi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 27 Aralık 2024 tarihinde başlamıştır.
    Başöğretmenlik eğitimi ne zaman başlıyor?
    Başöğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?
    Başöğretmenlik sınavı yılda bir defa yapılır.
    Başöğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?