Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelatin, 50 santigrat dereceden itibaren suda çözünür ve şişer 2. Soğuyunca bir jel oluşur 2. Bu, jelibonlara sert olmadan jöle benzeri, sıkı kıvamını verir 2. Ağızda jelatin tekrar ısınır 2. Ancak jelibonun sindirimi gerçekleşmediği için ağızda erimez 13.
Ayrıca, jelibonların imalatında kullanılan invert şeker, temel kütle, renklendirme ve tatlandırma işlemleri de jelibonların ağızda erimesini zorlaştırır 2.
Jelibonların tüketimiyle ilgili herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için, özellikle gelişme çağında olan çocuklar, hareketsiz yaşam süren kişiler ve ileri yaşlarda olanların jelibon tüketiminde dikkatli olmaları önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: