• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    Jelibonlar neden ağızda erimez?

    • #Teknoloji
    • #Kimya
    • #Gıda

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Jelibonların ağızda erimemesinin nedeni, içerdikleri jelatindir. Jelatin, 50°C'den itibaren suda çözünür ve şişer, soğuyunca ise bir jel oluşturur 12. Bu sayede jelibonlara sert olmadan jöle benzeri, sıkı bir kıvam verir 1.
    Eğer jelibon ağızda eritilirse, jelatinin tekrar ısınmasıyla birlikte küçük ve büyük gurmeler, sulu ayıların ağızlarında erimesine izin verebilirler 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. miralina.de
        1
      2. yenicaggazetesi.com.tr
        2
      3. ustayemektarifleri.com
        3
      4. listonic.com
        4
      5. midyo.com
        5
    • Jelatin nasıl üretilir?

    • Jelatinin gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları nelerdir?

    • Ağızda eriyen jelibonlar nasıl yapılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Jelibon nedir kısaca?

    Jelibon, küçük, içi ve dışı jel kıvamında yumuşak bir şeker türüdür.
    • #Gıda
    • #Şekerleme
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Jelibon kıtır mı yumuşak mı?

    Jelibon yumuşak bir şekerleme türüdür.
    • #Gıda
    • #Şekerleme
    5 kaynak

    Jelibonun kıtır olması için ne yapmalı?

    Jelibonun kıtır olması için, üretim sürecinde stabilizatör kullanılması önerilir. Ayrıca, evde jelibon yaparken jelatinin tamamen erimesi ve karışımın doğru kıvama gelmesi de kıtır bir yapı elde etmeye yardımcı olabilir.
    • #Teknoloji
    • #Tarifler
    • #Gıda
    5 kaynak

    Dondurucudan çıkan jelibonlar nasıl yumuşatılır?

    Dondurucudan çıkan jelibonları yumuşatmak için su veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, jelibonları bal ile tatlandırarak da yumuşatabilirsiniz. Yumuşatma işlemi için jelibonları bir kaseye alıp, su, limon suyu ve bal ile karıştırarak iyice karıştırmanız ve ardından dondurucuya geri koymanız gerekmektedir.
    • #Yemek
    • #Tarif
    5 kaynak

    Jelibonun ham maddesi ne?

    Jelibonun ham maddesi hayvanların kemiklerinde bulunan jelatindir.
    • #Gıda
    • #MalzemeBilgisi
    5 kaynak

    Jelibonlar hangi karışımla yapılır?

    Jelibonlar, aşağıdaki temel karışımla yapılır: 1. Sıvı: Meyve suyu, bitki çayı, limonata gibi herhangi bir sıvı. 2. Tatlandırıcı: Bal veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı. 3. Jelatin: 2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin. Bu karışım, kısık ateşte sürekli karıştırılarak jelatinin tamamen erimesi sağlanır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    • #EvdeYapımı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"5lam0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2Fjelibonlar-neden-agizda-erimez-1831202082%3Flr%3D213%26ncrnd%3D40288","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8946060621754076236","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754076242441589-3422218987367708963-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-228-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5lamw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"5lam1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5lamw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"5lam2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Jelibonların ağızda erimemesinin nedeni, **içerdikleri jelatindir**. Jelatin, 50°C'den itibaren suda çözünür ve şişer, soğuyunca ise bir jel oluşturur [```1```](https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien)[```2```](https://www.yenicaggazetesi.com.tr/jelibon-yemeden-once-bilmeniz-gereken-25-gercek-919028h.htm). Bu sayede jelibonlara sert olmadan jöle benzeri, sıkı bir kıvam verir [```1```](https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien).\n\nEğer jelibon ağızda eritilirse, jelatinin tekrar ısınmasıyla birlikte küçük ve büyük gurmeler, sulu ayıların ağızlarında erimesine izin verebilirler [```1```](https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien","title":"Jelibonlar: Tarihçe, Üretim... - Miralina'nın Helal Tatlıları","shownUrl":"https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien"},{"sourceId":2,"url":"https://www.yenicaggazetesi.com.tr/jelibon-yemeden-once-bilmeniz-gereken-25-gercek-919028h.htm","title":"Jelibon Yemeden Önce Bilmeniz Gereken 25 Gerçek","shownUrl":"https://www.yenicaggazetesi.com.tr/jelibon-yemeden-once-bilmeniz-gereken-25-gercek-919028h.htm"},{"sourceId":3,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/jelibon-iceriginde-ne-var","title":"Jelibon İçeriğinde Ne Var?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/jelibon-iceriginde-ne-var"},{"sourceId":4,"url":"https://listonic.com/p/tr/Beslenme/jelibon","title":"Jelibon — Besin Değerleri, Sağlık Faydaları ve Alışveriş...","shownUrl":"https://listonic.com/p/tr/Beslenme/jelibon"},{"sourceId":5,"url":"https://www.midyo.com/saglik/sekerlemelerdeki-tehlike-yillar-sonra-ortaya-cikti-jelibon-degil-araba-cilasi-yiyoruz/","title":"Şekerlemelerdeki Tehlike Yıllar Sonra Ortaya Çıktı. Jelibon...","shownUrl":"https://www.midyo.com/saglik/sekerlemelerdeki-tehlike-yillar-sonra-ortaya-cikti-jelibon-degil-araba-cilasi-yiyoruz/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Jelibonlar neden ağızda erimez?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Jelatin nasıl üretilir?","url":"/search?text=Jelatin+nas%C4%B1l+%C3%BCretilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Jelatinin gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları nelerdir?","url":"/search?text=Jelatinin+g%C4%B1da+end%C3%BCstrisindeki+kullan%C4%B1m+alanlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Ağızda eriyen jelibonlar nasıl yapılır?","url":"/search?text=A%C4%9F%C4%B1zda+eriyen+jelibon+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Jelibonlar+neden+a%C4%9F%C4%B1zda+erimez%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8946060621754076236","reqid":"1754076242441589-3422218987367708963-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-228-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754076242441589-3422218987367708963-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-228-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5lamw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"5lam3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wiktionary.org/wiki/jelibon?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Jelibon?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/jelibon-nedir-jelibon-nasil-yapilir-jelibon-rezervi-nedir-1952759?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.medicalpark.com.tr/jelibonun-zararlari/hg-3775?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.faydalar.net/jelibon-faydalari.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibon-nedir-kisaca-1565564864","header":"Jelibon nedir kısaca?","teaser":"Jelibon, küçük, içi ve dışı jel kıvamında yumuşak bir şeker türüdür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sekerleme","text":"#Şekerleme"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Jelibon?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://muhammedfurkanakdogan.com.tr/jelibon-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/mutfak-sirlari/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-neden-yapilir-icinde-ne-var-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bereketkurumsal.com/urunler/jelibon/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibon-kitir-mi-yumusak-mi-3312139034","header":"Jelibon kıtır mı yumuşak mı?","teaser":"Jelibon yumuşak bir şekerleme türüdür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sekerleme","text":"#Şekerleme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/jelibon-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/meyveli-tatlilar/ev-yapimi-jelibonlar?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gastromanya.com/evde-jelibon-yapimi-leziz-tarifler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nkgoo.com/jelibon-nedir-jelibon-yapimi-icindeki-10-madde/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibonun-kitir-olmasi-icin-ne-yapmali-2861465145","header":"Jelibonun kıtır olması için ne yapmalı?","teaser":"Jelibonun kıtır olması için, üretim sürecinde stabilizatör kullanılması önerilir. Ayrıca, evde jelibon yaparken jelatinin tamamen erimesi ve karışımın doğru kıvama gelmesi de kıtır bir yapı elde etmeye yardımcı olabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"#Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.24saatgazetesi.com/viral-dondurulmus-jelibon-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/jelibon-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nkgoo.com/jelibon-nedir-jelibon-yapimi-icindeki-10-madde/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/jelibon-nasil-ve-neyden-yapilir-jelibonlarin-icinde-ne-var-1254913-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiyeriniz.com/derin-dondurucu-kokusu-nasil-giderilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dondurucudan-cikan-jelibonlar-nasil-yumusatilir-1556100393","header":"Dondurucudan çıkan jelibonlar nasıl yumuşatılır?","teaser":"Dondurucudan çıkan jelibonları yumuşatmak için su veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, jelibonları bal ile tatlandırarak da yumuşatabilirsiniz. Yumuşatma işlemi için jelibonları bir kaseye alıp, su, limon suyu ve bal ile karıştırarak iyice karıştırmanız ve ardından dondurucuya geri koymanız gerekmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.cereztabagi.com/jelibon-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/18241661?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/jurnalist/aldanma-yumusak-ve-renkli-yuzune-jelibon-cocuklari-zehirliyor-3470361?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/jelibon-nasil-ve-neyden-yapilir-jelibonlarin-icinde-ne-var-1254913-myyemek?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibonun-ham-maddesi-ne-4015429453","header":"Jelibonun ham maddesi ne?","teaser":"Jelibonun ham maddesi hayvanların kemiklerinde bulunan jelatindir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/malzemebilgisi","text":"#MalzemeBilgisi"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/meyveli-tatlilar/ev-yapimi-jelibonlar?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fityemek.com/fit-tarifler/fit-jelibon-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/jelibon-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gencgazete.net/evde-jelibon-yapabileceginizi-biliyor-muydunuz-evde-jelibon-yapimi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibonlar-hangi-karisimla-yapilir-1445894443","header":"Jelibonlar hangi karışımla yapılır?","teaser":"Jelibonlar, aşağıdaki temel karışımla yapılır: 1. Sıvı: Meyve suyu, bitki çayı, limonata gibi herhangi bir sıvı. 2. Tatlandırıcı: Bal veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı. 3. Jelatin: 2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin. Bu karışım, kısık ateşte sürekli karıştırılarak jelatinin tamamen erimesi sağlanır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/evdeyapimi","text":"#EvdeYapımı"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5lamw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"5lam4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5lamw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"5lam5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5lamw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}