• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve EğitimBilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    Jelibonlar neden ağızda erimez?

    • Teknoloji
    • Kimya
    • Gıda

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Jelibonların ağızda erimemesinin nedeni, içerdikleri jelatindir. Jelatin, 50°C'den itibaren suda çözünür ve şişer, soğuyunca ise bir jel oluşturur 12. Bu sayede jelibonlara sert olmadan jöle benzeri, sıkı bir kıvam verir 1.
    Eğer jelibon ağızda eritilirse, jelatinin tekrar ısınmasıyla birlikte küçük ve büyük gurmeler, sulu ayıların ağızlarında erimesine izin verebilirler 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. miralina.de
        1
      2. yenicaggazetesi.com.tr
        2
      3. ustayemektarifleri.com
        3
      4. listonic.com
        4
      5. midyo.com
        5
    • Jelatin nasıl üretilir?

    • Jelatinin gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları nelerdir?

    • Ağızda eriyen jelibonlar nasıl yapılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Dondurucudan çıkan jelibonlar nasıl yumuşatılır?

    Dondurucudan çıkan jelibonları yumuşatmak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: Buzdolabında bekletme: Jelibonları 24 saat şeffaf gazlı içecek içinde buzdolabında bekletmek, onların iki katına çıkmasını sağlar. Su ekleme: Daha yumuşak bir kıvam için jelibonlara su veya limon suyu eklenebilir. Jelibonları yumuşatırken, kullanılan yöntemlerin jelibonların orijinal tadını ve dokusunu değiştirebileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir.
    • Yemek
    • Tarif
    5 kaynak

    Jelibonun kıtır olması için ne yapmalı?

    Jelibonun kıtır olması için, üretim sürecinde stabilizatör kullanılması önerilir. Ayrıca, evde jelibon yaparken jelatinin tamamen erimesi ve karışımın doğru kıvama gelmesi de kıtır bir yapı elde etmeye yardımcı olabilir.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • Gıda
    5 kaynak
    A vibrant, translucent jelly candy with a soft, wobbly texture, resting on a colorful plate beside a steaming cup of Turkish tea.

    Jelibon kıtır mı yumuşak mı?

    Jelibon yumuşak bir şekerleme türüdür.
    • Gıda
    • Şekerleme
    5 kaynak
    A vibrant Turkish kitchen countertop with colorful jelibon molds filled with translucent, fruit-flavored mixtures, a bowl of honey, fresh fruit juices, and a spoon stirring a pot of melted gelatin over a low flame.

    Jelibonlar hangi karışımla yapılır?

    Jelibonlar, aşağıdaki temel karışımla yapılır: 1. Sıvı: Meyve suyu, bitki çayı, limonata gibi herhangi bir sıvı. 2. Tatlandırıcı: Bal veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı. 3. Jelatin: 2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin. Bu karışım, kısık ateşte sürekli karıştırılarak jelatinin tamamen erimesi sağlanır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    • EvdeYapımı
    5 kaynak
    A colorful pile of soft, jelly-like candies with a glossy sheen, arranged on a small white plate against a neutral background.

    Jelibon nedir kısaca?

    Jelibon, küçük, içi ve dışı jel kıvamında, yumuşak bir şeker türüdür.
    • Gıda
    • Şekerleme
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Jelibonun ham maddesi ne?

    Jelibonun ham maddesi hayvanların kemiklerinde bulunan jelatindir.
    • Gıda
    • MalzemeBilgisi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"43r60":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2Fjelibonlar-neden-agizda-erimez-1831202082%3Flr%3D213%26ncrnd%3D35770","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1339753141757148868","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757148952460966-6072910299974945319-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-163-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"43r6w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"43r61":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"43r6w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"43r62":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Jelibonların ağızda erimemesinin nedeni, **içerdikleri jelatindir**. Jelatin, 50°C'den itibaren suda çözünür ve şişer, soğuyunca ise bir jel oluşturur [```1```](https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien)[```2```](https://www.yenicaggazetesi.com.tr/jelibon-yemeden-once-bilmeniz-gereken-25-gercek-919028h.htm). Bu sayede jelibonlara sert olmadan jöle benzeri, sıkı bir kıvam verir [```1```](https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien).\n\nEğer jelibon ağızda eritilirse, jelatinin tekrar ısınmasıyla birlikte küçük ve büyük gurmeler, sulu ayıların ağızlarında erimesine izin verebilirler [```1```](https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien","title":"Jelibonlar: Tarihçe, Üretim... - Miralina'nın Helal Tatlıları","shownUrl":"https://miralina.de/tr/blogs/der-gummibarchen-blog/gummibarchen-geschichte-herstellung-inhaltsstoffe-kalorien","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.yenicaggazetesi.com.tr/jelibon-yemeden-once-bilmeniz-gereken-25-gercek-919028h.htm","title":"Jelibon Yemeden Önce Bilmeniz Gereken 25 Gerçek","shownUrl":"https://www.yenicaggazetesi.com.tr/jelibon-yemeden-once-bilmeniz-gereken-25-gercek-919028h.htm","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/jelibon-iceriginde-ne-var","title":"Jelibon İçeriğinde Ne Var?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/jelibon-iceriginde-ne-var","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://listonic.com/p/tr/Beslenme/jelibon","title":"Jelibon — Besin Değerleri, Sağlık Faydaları ve Alışveriş...","shownUrl":"https://listonic.com/p/tr/Beslenme/jelibon","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.midyo.com/saglik/sekerlemelerdeki-tehlike-yillar-sonra-ortaya-cikti-jelibon-degil-araba-cilasi-yiyoruz/","title":"Şekerlemelerdeki Tehlike Yıllar Sonra Ortaya Çıktı. Jelibon...","shownUrl":"https://www.midyo.com/saglik/sekerlemelerdeki-tehlike-yillar-sonra-ortaya-cikti-jelibon-degil-araba-cilasi-yiyoruz/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Jelibonlar neden ağızda erimez?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Jelatin nasıl üretilir?","url":"/search?text=Jelatin+nas%C4%B1l+%C3%BCretilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Jelatinin gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları nelerdir?","url":"/search?text=Jelatinin+g%C4%B1da+end%C3%BCstrisindeki+kullan%C4%B1m+alanlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Ağızda eriyen jelibonlar nasıl yapılır?","url":"/search?text=A%C4%9F%C4%B1zda+eriyen+jelibon+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Jelibonlar+neden+a%C4%9F%C4%B1zda+erimez%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1339753141757148868","reqid":"1757148952460966-6072910299974945319-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-163-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757148952460966-6072910299974945319-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-163-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"43r6w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"43r63":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.24saatgazetesi.com/viral-dondurulmus-jelibon-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/jelibon-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nkgoo.com/jelibon-nedir-jelibon-yapimi-icindeki-10-madde/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/jelibon-nasil-ve-neyden-yapilir-jelibonlarin-icinde-ne-var-1254913-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiyeriniz.com/derin-dondurucu-kokusu-nasil-giderilir/?size=16&stub=1"],"header":"Dondurucudan çıkan jelibonlar nasıl yumuşatılır?","teaser":"Dondurucudan çıkan jelibonları yumuşatmak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: Buzdolabında bekletme: Jelibonları 24 saat şeffaf gazlı içecek içinde buzdolabında bekletmek, onların iki katına çıkmasını sağlar. Su ekleme: Daha yumuşak bir kıvam için jelibonlara su veya limon suyu eklenebilir. Jelibonları yumuşatırken, kullanılan yöntemlerin jelibonların orijinal tadını ve dokusunu değiştirebileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dondurucudan-cikan-jelibonlar-nasil-yumusatilir-1556100393","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/jelibon-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/meyveli-tatlilar/ev-yapimi-jelibonlar?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gastromanya.com/evde-jelibon-yapimi-leziz-tarifler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nkgoo.com/jelibon-nedir-jelibon-yapimi-icindeki-10-madde/?size=16&stub=1"],"header":"Jelibonun kıtır olması için ne yapmalı?","teaser":"Jelibonun kıtır olması için, üretim sürecinde stabilizatör kullanılması önerilir. Ayrıca, evde jelibon yaparken jelatinin tamamen erimesi ve karışımın doğru kıvama gelmesi de kıtır bir yapı elde etmeye yardımcı olabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibonun-kitir-olmasi-icin-ne-yapmali-2861465145","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Jelibon?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://muhammedfurkanakdogan.com.tr/jelibon-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/mutfak-sirlari/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-neden-yapilir-icinde-ne-var-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bereketkurumsal.com/urunler/jelibon/?size=16&stub=1"],"header":"Jelibon kıtır mı yumuşak mı?","teaser":"Jelibon yumuşak bir şekerleme türüdür.","href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibon-kitir-mi-yumusak-mi-3312139034","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sekerleme","text":"Şekerleme"}],"imageThumbProps":{"alt":"A vibrant, translucent jelly candy with a soft, wobbly texture, resting on a colorful plate beside a steaming cup of Turkish tea.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-BD6iZSzcXXssE1nZlzsB/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/meyveli-tatlilar/ev-yapimi-jelibonlar?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fityemek.com/fit-tarifler/fit-jelibon-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/jelibon-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gencgazete.net/evde-jelibon-yapabileceginizi-biliyor-muydunuz-evde-jelibon-yapimi?size=16&stub=1"],"header":"Jelibonlar hangi karışımla yapılır?","teaser":"Jelibonlar, aşağıdaki temel karışımla yapılır: 1. Sıvı: Meyve suyu, bitki çayı, limonata gibi herhangi bir sıvı. 2. Tatlandırıcı: Bal veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı. 3. Jelatin: 2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin. Bu karışım, kısık ateşte sürekli karıştırılarak jelatinin tamamen erimesi sağlanır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibonlar-hangi-karisimla-yapilir-1445894443","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/evdeyapimi","text":"EvdeYapımı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A vibrant Turkish kitchen countertop with colorful jelibon molds filled with translucent, fruit-flavored mixtures, a bowl of honey, fresh fruit juices, and a spoon stirring a pot of melted gelatin over a low flame.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-45rF4ydD21wEjO4aJ1Mk/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wiktionary.org/wiki/jelibon?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Jelibon?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/jelibon-nedir-jelibon-nasil-yapilir-jelibon-rezervi-nedir-1952759?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.medicalpark.com.tr/jelibonun-zararlari/hg-3775?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.faydalar.net/jelibon-faydalari.html?size=16&stub=1"],"header":"Jelibon nedir kısaca?","teaser":"Jelibon, küçük, içi ve dışı jel kıvamında, yumuşak bir şeker türüdür.","href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibon-nedir-kisaca-1565564864","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sekerleme","text":"Şekerleme"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A colorful pile of soft, jelly-like candies with a glossy sheen, arranged on a small white plate against a neutral background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-qQJU93jsWyrKtruX2TgY/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.cereztabagi.com/jelibon-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/18241661?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/jelibon-neyden-yapilir-jelibon-nasil-yapilir-malzemeleri-nedir-htka-3595100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/jurnalist/aldanma-yumusak-ve-renkli-yuzune-jelibon-cocuklari-zehirliyor-3470361?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/jelibon-nasil-ve-neyden-yapilir-jelibonlarin-icinde-ne-var-1254913-myyemek?size=16&stub=1"],"header":"Jelibonun ham maddesi ne?","teaser":"Jelibonun ham maddesi hayvanların kemiklerinde bulunan jelatindir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/jelibonun-ham-maddesi-ne-4015429453","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/malzemebilgisi","text":"MalzemeBilgisi"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"43r6w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"43r64":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"43r6w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"43r65":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"43r6w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}