Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ortaokulda davranış çizelgesi yapmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Etiket Tablosu: Öğrencinin sergilemesi istenen iyi davranışları belirleyin ve bu davranışları sergilediğinde etiket verin 1. Grafiği belirgin bir yere asın ve öğrencinin kazandığı etiketlerle gurur duymasını sağlayın 1.
- Rutin Grafik: Öğrencinin günlük rutinini özetleyen bir program yapın 1. Bu, ödev yapma, diş fırçalama, giyinme gibi görevleri içerebilir 1. Resimleri kullanarak her aktiviteyi betimleyin ve grafiği en çok ihtiyaç duyulan alana asın 1.
- Haftalık Davranış Şeması: Belirli davranışları (örneğin, ev ödevi yapmak, yumuşak dokunuşlar kullanmak) belirleyin ve her gün bu davranışları görüyorsanız çıkartma, onay işareti veya gülen yüzle işaretleyin 1. Beş onay işareti toplandığında büyük bir ödül (örneğin, parka gitmek) teklif edin 1.
- Manyetik Grafik: Mıknatıslı bir grafik kullanarak öğrencinin görevlerini tamamladığını işaretlemesini sağlayın 2. Bu yöntem, 4 yaşından büyük öğrenciler için daha uygundur 2.
Davranış çizelgesini oluştururken, öğrencinin sürece dahil olmasını sağlamak ve ödüllerin çocuğun ilgi alanlarına hitap etmesini sağlamak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: