Buradasın
Bakterinin endüstriyel dönüşümü nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakterinin endüstriyel dönüşümü, biyoteknolojik yöntemlerle bakterilerin genetik yapısının değiştirilmesi ve bu sayede endüstriyel süreçlerde faydalı hale getirilmesi anlamına gelir 12.
Bakterilerin endüstriyel kullanım alanlarından bazıları:
- Gıda sanayisi: Yoğurt, peynir, turşu, soya sosu, şarap ve bira üretimi 135.
- İlaç sanayisi: Antibiyotik ve insülin gibi ilaçların üretimi 125.
- Çevre temizliği: Atık su arıtımı ve çevre kirliliğinin azaltılması 345.
- Kimya endüstrisi: Enantiyomerik olarak saf kimyasalların üretimi 5.
- Toksik atıkların değerlendirilmesi: Endüstriyel toksik atıkların işlenmesi 5.
- Biyolojik haşere kontrolü: Çevre dostu böcek öldürücülerin üretimi 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: