Göl Sularının Tatlı veya Tuzlu Olması Dersi
Bu video, bir eğitim dersi formatında olup, bir öğretmen tarafından göl sularının tatlı veya tuzlu olması konusu anlatılmaktadır.. Ders, göl sularının tatlı veya tuzlu olmasının nedenlerini detaylı şekilde ele almaktadır. Öncelikle gölün gideni olup olmaması, jeolojik ve litolojik yapısı, iklim koşulları, besleyen akarsuların özellikleri, enlem, derinlik, alan genişliği, yükseklik ve besleyen kaynakların sıcaklığı gibi faktörler açıklanmaktadır. Ayrıca Türkiye'deki gezegeni olan göller (Beyşehir, Eğridir, Sapanca, İznik, Manyas) ve göllerin yaralanma şekilleri (elektrik üretimi, sulama, içme suyu, tuz ve soda üretimi, turizm, balıkçılık ve ulaşım) hakkında bilgiler verilmektedir.