White, deliquescent powder with pH 11.6. Melting point 899°C, density 2.29 g/cm³. Soluble in water with solubility ranging from 105.5 to 155.7 g/100g. Decomposes with CO2 loss when heated
K4[Fe(CN)6]·3H2O forms lemon-yellow monoclinic crystals. First prepared by Macquer in 1752 from Prussian blue and potassium hydroxide. Historically manufactured from nitrogenous organic material and iron filings
Anticaking agents prevent lumps in powdered materials like salt and confectioneries. Crystalline solids cake through liquid bridge formation. Amorphous materials cake through glass transitions. Some agents absorb moisture or coat particles
Bu video, monosodyum glutamat (çin tuzu) hakkında bilgilendirici bir içeriktir. Konuşmacılar, bu katkı maddesinin kullanım alanları ve sağlık etkileri hakkında bilgi vermektedir.. Video, çin tuzunun hazır besinler, cipsler, krakerler, fast food ve restoran etlerinde nasıl kullanıldığını anlatarak başlıyor. Ardından bu maddenin yeme isteğini artırması, bağımlılık yaratması ve sinir sistemine etkisi ele alınıyor. Çin tuzunun obezite, unutkanlık, bilişsel performans kaybı, kilo alma ve kalp krizi gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor. Video, Milliyetçi Hareket Partisi'nin çin tuzu yasaklansın önerisi ve meclise yasa teklifi verilmesi hakkında bilgi vererek sonlanıyor.
Bu video, somon balığının rengi hakkında bilgilendirici bir içeriktir.. Video, açık deniz somonunun doğal ortamındaki besinlerine borçlu olduğu pembe rengini anlatmaktadır. Ancak açık denizden gelmeyen somonların pembe olmasının nedeni, yemlerine sentetik renklendiriciler (astaxantin veya renk kartelaları) eklenmesi olduğu belirtilmektedir. Video, balığı her zaman rengine göre değerlendiremeyeceğimizi vurgulayarak sona ermektedir.
E471 is a naturally occurring food additive used as emulsifier. Produced by glycerolysis of triglycerides and glycerol. Mainly made from vegetable oils and plant pomace. Contains small amounts of trans fat
CH3COOH formüllü organik asit, sirkeye ekşi tat ve koku verir. Doğada karbonhidratların yükseltgenmesiyle oluşur. Suda tamamen çözünür ve tuzuna asetat denir
Carrageenan is a plant-based food additive from Chondrus crispus seaweed. Used in food supply for at least 14,000 years. FDA approved as "generally regarded as safe" additive in 1959